Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att växa betyder att först bli vacker sedan erfaren. Min bror Magnus blev först ”vacker”.


Fördelar och nackdelar

Livet är som en ”dans på rosor”. Då och då syns en tagg - och då gäller det att inte trampa snett - för det vore väl ”bra-dåligt”?!
Min storebror Magnus uppfann alltså ett nytt ord - som hittills bara vi två använder: ”Bra-Dåligt”. Du har säkert använt båda orden någon gång, gissar jag, men aldrig tillsammans. Så Du förstår säkert att min bror är en finurlig herre.

Något som är typiskt ”Bra-Dåligt” är åldrandet. Upp till en viss ålder är Du den vackraste kvinnan som finns. Och kanske fortfarande är, men vi två, Magnus (betyder ”stor”) och Bengt (betyder ”välsignad”) har blivit så stora att vi nu kallas gamla. Och detta är för mig ”dåligt” - speciellt som gammal betyder ”nu kommer krämporna” typ ”risk att förlora synen/få något ben avsågat = diabetiker.

(Fortsättning Följer!)




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-01-11 06:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP