Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Man ”nyper sig i armen” och undrar ”Är detta JAG”?


Kan det verkligen vara sant?!

Vissa texter i boken Bibeln har i alla tider låtit för bra för att verka vara sant. Ett av dessa många bibelställen hittar Du i Uppenbarelseboken, kapitel 21. Läs först vers 1-4, läs sedan hela Uppenbarelseboken för att få förståelse för helheten. Sen börjar Du också antagligen säga samma sak som jag gjort. I snart 50 år: ”Men kan detta vara sant - då skulle det innebära att vi får ”kraften” tillbaka, vi får ”ungdomen” tillbaka - vi får det verkliga livet - TILLBAKA!

DET DÄR VILL JAG VARA MED OM - sa jag då. Samma sak säger jag idag, 2024.

Betänk detta med tålamod - en egenskap som kan vara svår att få att fungera fullt ut - just denna egenskap har Gud fått känna av i 1 000-tals år. När Gud skapade Adam och sedan Eva så var säkert 100 % säker på att dessa båda människor skulle samarbeta fullt ut med Honom.
Men så blev det inte - tvärtom - en motståndare, en baktalare, lurade Eva. Och Eva förmådde Adam att inte svika henne, hans fru, utan eggade honom att också göra uppror - FÖR ATT BLI LIKA SOM GUD (förstå vad som är gott och vad som är ont). Så, nu behövde Gud Jehova ha tålamod med sin skapelse, den som han hittills varit så nöjd med. Gud har alltså väntat i tusentals år medan människosläktet försökt bevisa sig kunna leva oberoende av Gud. De påstod ju att de visste allt, vad som var ont och vad som är gott.

Två världskrig - och ett oändligt antal hemskheter gjorda av människor - bevisar att händelsen i Uppenbarelseboken 21 har alla skäl att bli verklighet för alla, nu!

Att Jesus hela tiden var trogen, lydde Gud i allt, visar med all tydlighet att en fullkomlig människa faktiskt kan vara trogen sin Gud. Så den där motståndaren, den där ängeln utan namn, Djävulen, misslyckades med sitt uppror. Denne ängel har bara bidragit med sin galenskap, och detta resulterade i att han slängdes ut från Guds gemenskap, störtade ner till jorden, fly förbannad. Och Du kan själv se spåren av Satans besvikelse via händelserna i Ukraina, morden i Gaza, gängvåldet över hela världen, från Ecuador till Uppsala. Satan vill nu, som det sägs: Döda allt och alla på jorden - inklusive Dig. Riktigt olustigt.

Så, när Bibeln kommer med så GODA NYHETER, som finns där i Uppenbarelseboken, kapitel 21, så säger först: "Kan det verkligen vara sant"? Sedan tillägger jag, leende, "det är verkligen sant"!

Fortsättning Följer i Paradiset, häng med mig!




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-01-11 07:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP