Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utomlands växer märkliga växter…


En papegoja har landat

KAPITEL 1
Hemma växer blåklocka, prästkrage och hästhov. På sydliga breddgrader växer papegoj-blomman. Det är så det är. Olika växter bor här men inte där. Och tur är väl det. Det blir aldrig trist och tråkigt. Istället spännande. Vad månne kan bryta igenom marken? Vad är det för blommor som ska pynta gräsmattan? Vänta så får Du se…

KAPITEL 2
Samma sak är det med de större växterna, träden. Här är det palmer. Hemma växer granen, tallen och björken upp ur myllan och ger fåglarna en chans att flytta in i en ny bostad. Men var och en måste ha med sig sitt pick och pack. Vi människor förväntas betala månadshyror. Fåglarna är självständiga individer. De reser söderut när vintern kommer.

KAPITEL 3
Vi människor kan inte bara flyga iväg söderut när kylan attackerar oss. Vi måste först jaga rätt på rätt summa pengar så att vi kan göra en kollektiv flygning med fler frusna själar. Folk från Kiruna exempelvis. Eller fruset folk från Farsta Strand. Egentligen vill väl alla svenska fly den svenska vintern. Den är ju kall, mörk och dyster. Och dit vi vill flyga är det varmt och skönt. Där har en papegojblomma landat och visar upp sin skönhet. Åk dit och koppla av…




Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-01-23 23:53



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"Egentligen vill väl alla svenska fly den svenska vintern. Den är ju kall, mörk och dyster. "

tycker inte jag. den är mysig! inte så mycket ljus så behöver inte vara uppe så mycket. kan chilla i sängen mer istället. vet inte om jag berättade för dig (gjorde nog det) men jag hade öppet dörren en hel vinter, och då hälsade 2 olika gårdskatter på då och då. var förträffligt. ofta efter midnatt faktiskt. jag är nog mer en vinter människa. jag tycker om drag, ha öppet fönstret eller dörren mycket.
2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP