Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HON SOM HELST VILL GLÖMMA SIN ISRAELISKA IDENTITET

Hon är den fd judinnan Meital Yaniv 19-
84- som står på New Yorks barrikader
med uppmaning att IDF inte ska exis-
tera och att Israel bör upphöra som stat.

I sin uppväxt i Israel har hon bevittnat
hybrisen, sprickorna, lögnerna och den
korrupta nepotismen i sitt moderland
som hon lämnade för Usa där hon ser
sig själv i exil utan fast tillhörighet och
mer som ett i alltet där även språket är
utsatt för reformeringar i hennes hämn-
ingslösa frispråklighet där hon förnekar
anti-Semitismens legalitet i förhållande
till kritiken mot Israeliska staten.

I Yaniv`s senaste bok "Bloodlines" (2023)
uppmanar hon kompromisslöst i sin mani-
festation att om Israeler ska rädda sin själ
och identitet bör Israel drunkna i sina för-
fäders blod och tårar som de har tillfogat
sina grannar och på det viset hoppas kunna
rädda Israels själ genom att de kan hela sig
själva i vetskapen av att vi alla består av
lika delar motsatser som eld och vatten,
det gäller bara lära sig hantera det försiktigt.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-03-01 07:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP