Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna sonett reflekterar över meningslösheten i konflikter och maktspel, och hur vi istället kan söka mening i att övervinna denna känsla genom att sträva efter ljus och hopp i våra liv.


Meningslös kärlek förgäves.

I skuggan av världens oroliga spel,
där makter står redo med kärnvapenkrig,
finns frågor om mening, i tystnadens teg,
och svaret som ekar är tystnadens svar.

För Sverige och Finland, ett Nato-beslut,
som Putin förkastar med hånfulla ord,
men vad är väl makt, när allt kommer omkring,
än tomhetens dans på historiens bord?

Vi rustar, vi bygger, vi hotar och svär,
men glömmer så lätt vad som verkligen bär.
I livets korta stund, vad är meningsfullt?

Kanske är kampen mot meningslöshet,
den enda sanna striden vi vet,
där varje steg vi tar, är ett steg mot ljuset.

Denna sonett reflekterar över meningslösheten i konflikter och maktspel, och hur vi istället kan söka mening i att övervinna denna känsla genom att sträva efter ljus och hopp i våra liv.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-13 08:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP