Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland har en monarkistisk mentalitet.

DEN HÄR DAGEN För 7 års sedan Häpnadsväckande uttalanden från Putins närmaste, ett år före presidentvalet i Ryssland. "Vi behöver monarkin" >>>Facebook

https://goo.gl/IYXn2j

https://www.rferl.org/a/russia-chaplin-interview-putin-kirill-orthodox-church-conservatism/27639946.html

Ryssland har en monarkistisk mentalitet. Flera viktiga personer i Putinregimen lanserar ett fantastiskt uttalande som tyder på att nästa steg för ledaren från Kreml är proklamationen av monarkin. Den regeringsform som Ryssland verkligen behöver är monarkin, sa Serghei Aksionov, premiärministern för Republiken Krim, en del av Ryska federationen, på tisdagen. ”Demokrati, som den presenteras för oss av västerländska massmedia, är något vi inte behöver. Vi har traditionen med våra ortodoxa andliga värderingar och enligt min mening behöver Ryssland en monarki", sa Aksionov på TV-stationen "Crimea 1", citerad av Interfax. Ryssland har "en yttre fiende", sa Krims premiärminister också, så presidenten borde få utökade befogenheter, "så att det finns en kommandoenhet". Aksionov föreslog att sådana makter skulle kunna leda till "diktatur" och att demokratin i Ryssland snarare spelar "den yttre fiendens" spel i den nuvarande situationen. Aksionov, född i Republiken Moldavien i Balti, är en före detta sovjetisk officer, misstänkt för att vara en del av organiserade brottsgrupper som verkar på Krim efter Sovjetunionens kollaps. Under krisen på Krim utsågs han till premiärminister av en del av parlamentarikerna, men omröstningen var extremt omtvistad under de förhållanden där det fanns beväpnade pro-ryska militanter i rummet. Aksionovs uttalanden kompletterar den tidigare talesmannen för den rysk-ortodoxa kyrkan, Vsevolod Chaplin, en annan nyckelperson i Putins regim. I slutet av förra året sa han att Ryssland har en "monarkistisk mentalitet" och "inte kan existera utan en tsar". "Det spelar ingen roll att vi inte har en formell monarki för tillfället, för vi kan göra det igen med Putin i spetsen", förklarade Chaplin i december 2016 och insisterade på en konstitutionell reform i denna mening.

***

"Ryssland behöver en monarki", säger många nyckelpersoner i Kreml även idag efter ett krig i all rättvisa.
När Vladimir Putin skulle bli omvald var det ett pålagt villkor, sa de då, men när Putin valdes gjorde han ett krig av deras önskemål.
Så nu är det år 2024 för att uppfylla moskoviternas önskan. Installerad monarki.
Lite lustig vilkor just idag för Ryssland att utropa sig själv som monarki eller inte!

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-15 12:13



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://stirileprotv.ro/stiri/international/macron-trage-un-semnal-de-alarma-zdaca-ucraina-pierde-razboiul-rusia-va-ameninta-romania-si-moldova.html
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP