Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstitutionella förändringar som Putin införde 2020 tillåter honom att potentiellt regera fram till 2036, men det är allmänt känt att han kommer att sitta kvar vid makten så länge han vill.


Konstitutionella förändringar tillåter Putin till 2036 eller

Exit poll "överraskning": Vladimir Putin vann presidentvalet i Ryssland med 87,97 procent Valet i Ryssland: Putin den store segraren - trots låtsasval (aftonbladet.se)

Vladimir Putin vann presidentvalet i Ryssland med 87,97 procent, enligt de första officiella resultaten, citerade av Reuters.

 

Putins segermarginal var den bästa någonsin och överträffade den största marginalen på 76,7 % i de föregående fyra valen 2018.

Valdeltagandet det året var 67,5 %.


Ryssarna röstade som de beväpnade soldaterna beordrade dem att göra
Ukrainare i territorier som ockuperats av den ryska militären har tvingats rösta i det ryska presidentvalet under vaksamma ögon av maskerade, välbeväpnade soldater som följer med valtjänstemän som går från hus till hus, noterar Washington Post.

Valet, inte ens för legitima väljare i Ryssland, ger inte ett verkligt demokratiskt val, där Kreml blockerar genuina oppositionskandidater från att rösta, kontrollerar mediebevakningen och, enligt kritiker, falska resultaten.


"Det ryska folket är livrädd, men tyrannen Putin kommer att försvinna." Vilken är den största skadan för Ryssland?

Domarna är trötta på Cornel Dinicus "figurer". Vad irriterade domarna
Konstitutionella förändringar som Putin införde 2020 tillåter honom att potentiellt regera fram till 2036, men det är allmänt känt att han kommer att sitta kvar vid makten så länge han vill.

Tvångsomröstningen är en del av en större förryskningsprocess i de ockuperade regionerna, som inkluderar påtvingade förändringar av skolans läroplaner, tortyr, fängelse och utvisning av pro-Kiev-figurer, installation av Kremls marionettadministrationer och kravet på att ukrainare ska skriva under för ryska pass för en pute-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-03-17 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP