Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nato bygger i Rumänien den största militärbasen i Europa

Hur många militärbaser har Nato och hur många kommer att byggas Nato bygger i Rumänien den största militärbasen i Europa 2024-03-19 | 10:09

Natos militärövning i Buzau: Militärbas ockuperad av fiender, återerövrad av alliansens trupper Militäralliansen började bygga i Rumänien den största militärbasen på kontinenten.

Nato har som mål att stärka sin kapacitet i Svarta havet för att motverka Rysslands aktivitet i regionen, skriver Spot Media. Projektet värt 2,7 miljarder dollar (2,5 miljarder euro) syftar till att utöka flygbasen Mihail Kogalniceanu, som ligger nära Constanta.

Den nya anläggningen får en omkrets på nästan 32 km och kommer att omfatta cirka 2 800 hektar. Enligt Euronews påbörjades den här veckan byggarbeten på grundläggande infrastruktur, som tillfartsvägar och elnätet.

Flera nya landningsbanor kommer att byggas för att stödja operationer av olika typer av militärflyg. När den är färdig kommer Constanta-basen att vara större än Rammstein i Tyskland och kommer att inrymma omkring 10 000 NATO-personal och deras familjer.

Hangarer kommer att inrättas för underhållsaktiviteter, lager för lagring av bränsle, ammunition, utrustning och tekniskt material för flyget, sa Nicolae Cretu, befälhavaren för flygbasen.

Han tillade att flygsimulatorer också kommer att finnas, liksom boende- och matfaciliteter, butiker, dagis, skolor, ett sjukhus, "allt nödvändigt för att stödja operationerna och uppdragen för en bas av denna storlek".

Etiketter: NATO, Rumänien, militärbas, Publiceringsdatum: 2024-03-19 10:09 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-03-19 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP