Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationella avtalet "Open Skies"Antonov An-30.

Eskalerande störningar lamslår GPS-systemen | Sverige | Expressen

 

Un avion militar sovietic survoleaz? România. Ce s-a v?zut pe radar - Stirileprotv.ro

Det sovjetiska militärflygplanet Antonov An-30 utför för närvarande uppdrag över Rumänien, och dess spår visas i offentliga databaser. Detta plan är en del av det rumänska flygvapnets gamla flotta och går tillbaka till sovjetperioden. För närvarande är det fortfarande i tjänst, enligt information tillgänglig på webbplatsen Flight Radar 24. Även om närvaron av detta sovjetiska flygplan kan ses i luften är det inte klart om det utför ett spaningsuppdrag eller bara genomför en rutinflygning . Antonov An-30 är en medlem av flygplansfamiljen An-24 och designades speciellt för att utföra flygfotograferingsuppdrag. Detta flygplan har en helt metallstruktur och är utrustat med ett brett utbud av sensorer i det synliga och infraröda spektrumet, alla integrerade i flygkroppen. För att öka det invändiga utrymmet som finns tillgängligt för utrustning är cockpiten anordnad i en flygkroppsrygg, liknande den på Boeing 747. Flygplanet har även en navigatörshytt placerad längst fram med en stor glasyta. Det första An-30-flygplanet anlände till flygbasen Otopeni i december 1976. Den första flygningen med rumänska piloter genomfördes samma månad, och det första fotografiska uppdraget ägde rum i juli 1977. För närvarande använder det rumänska flygvapnet detta plan för geodetiska uppdrag och för aktiviteter inom ramen för det internationella avtalet "Open Skies".




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-03-24 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP