Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Säkerhetsfrågan


Skapandet av politik i Sverige.

 


Ja, en svensk medborgare kan ansöka om politisk asyl i Rumänien om han uppfyller vissa kriterier. Asyl är en grundläggande rättighet som ges till personer som uppfyller kriterierna i Genèvekonventionen från 1951. Det är en form av internationellt skydd som eftersträvas av människor som flyr från sitt ursprungsland på grund av förföljelse eller allvarlig skada.

Om du är utländsk medborgare och befinner dig på rumänskt territorium eller vid ett gränsövergångsställe kan du lämna in en asylansökan i Rumänien. Du kommer att betraktas som en asylsökande från det ögonblick du har uttryckt din vilja, skriftligen eller muntligen, inför de behöriga myndigheterna, genom vilken du visar att du begär skydd av den rumänska staten.

Det är viktigt att veta att förfarandet för att ansöka och bevilja asyl är standardiserat på EU-nivå och att det finns en rad dokument och direktiv som sammanförs av det gemensamma europeiska asylsystemet, dvs SECA.

https://cumsa.ro/utile/cum-sa-ceri-azil-politic-si-care-este-procedura/

 

Det är dock viktigt att notera att politisk asyl beviljas för förföljelse av politiska, rasistiska, religiösa, sexuella läggning etc. skäl. Politisk asyl beviljas inte för att undgå fällande dom för stöld, korruption, rån, narkotikahandel etc. Om du känner dig otrygg i Sverige är det därför viktigt att prata med en advokat eller en flyktinghjälpsorganisation för att förstå om din situation kvalificerar för politisk asyl.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-03-25 11:35



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Säkerhetsproblemet och oförsiktigheten i att skydda kvinnor gör att många vill söka asyl i Rumänien, svenskarna är alltid välkomna som en broderlig nation.(detta var också tricket med mitt skrivande, som hoppets syster...
2024-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP