Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
det här är vår fattigdom, du vill ha oss, så du vill inte att vi ska föra dialog (vocea romaniei)


"Ge oss vad vi behöver"

Rumänien och Republiken Moldavien, nämnde direkt i ett desperat meddelande skickat av Kiev: "Ge oss vad vi behöver" Ukraina bad återigen sina allierade att ta "extraordinära och djärva steg" för att tillhandahålla luftförsvar för att hjälpa till att försvara sig mot ryska vågorna luftattacker som har riktats mot energisystemet de senaste veckorna. Den ukrainske utrikesministern, Dmitro Kuleba, sa att även grannländerna, inklusive Rumänien, skyddas mot risken för att ryska missiler eller drönare kommer in i deras luftrum, rapporterar Reuters.

"Vi behöver akut ytterligare Patriot-system och andra moderna luftförsvarssystem, vapen och ammunition", sa utrikesminister Dmitro Kuleba vid en säkerhetskonferens i Svarta havet där han talade via videolänk "Jag utnyttjar denna möjlighet att återigen uppmana alla våra partners att vidta extraordinära och djärva åtgärder", fortsatte han. "Det ukrainska luftförsvaret skyddar nu inte bara den ukrainska himlen från rysk flygterror, utan också grannar i Moldavien, Rumänien och Polen från det omedelbara hotet om missiler och drönare som kommer in i deras luftrum", hävdade han den ukrainske ministern välkomnade den stödallierades effektivitet till Israel för att avvärja Irans luftangrepp under helgen och uppmanade länder att följa efter när det gäller Ukraina oss vad vi behöver, och vi kommer att göra resten, säger Kuleba.

Västerländska allierade har varit ovilliga att skicka ytterligare luftförsvarssystem till Kiev, medan Ukraina säger att det behöver 26 Patriot-system för att täcka hela landets territorium. Tyskland har lovat att leverera ytterligare ett Patriot-system efter samtal från Kiev Kuleba träffade sin norska motsvarighet Espen Barth Eide, som besöker den ukrainska huvudstaden för att samordna ansträngningarna för att säkerställa en snabb leverans av missilerna Patriot.

"Vi diskuterar också med andra hur vi kan vara till hjälp för att se till att fler Patriot-system görs tillgängliga", sa Eide.

Ryska missil- och drönarattacker har drabbat Ukrainas energiinfrastruktur sedan mitten av mars, vilket har fått Kiev att göra allt mer desperata krav på luftförsvarshjälp
Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-04-15 18:10Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP