Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
"Skatt" upptäckt av Ryssland på brittiskt territorium i Antarktis


"Skatt" upptäckt av Ryssland på brittiskt territorium

Ryssland har gjort en stor upptäckt på brittiskt territorium på den vita kontinenten, och vid detta tillfälle kan Moskva bryta mot Antarktisfördraget.
Ryssland har upptäckt enorma oljereserver på brittiskt territorium i Antarktis, enligt bevis som presenterats för Environmental Audit Committee (EAC) i Storbritanniens underhus.

De upptäckta reserverna innehåller olja värd cirka 511 miljarder fat, vilket är cirka 10 gånger mer än produktionen i Nordsjön under de senaste 50 åren, noterar Newsweek.
Enligt dokument som lades fram förra veckan i det brittiska parlamentet gjordes upptäckten av ryska forskningsfartyg i Weddellhavet, som ligger under Storbritanniens anspråk på antarktiskt territorium. Detta påstående överlappar de från Chile och Argentina.

Även om det inte har några territoriella anspråk i Antarktis, har Ryssland, tillsammans med USA och Kina, gradvis intensifierat sin närvaro i regionen under de senaste åren genom olika vetenskapliga kampanjer, och har etablerat fem forskningsstationer i territoriet sedan 1957, noterar den citerade källan.
Ryssland skulle kunna övervaka Antarktis för militära ändamål
Men experter tror att Ryssland nu skulle kunna utforska delar av Antarktis efter olja och naturgas och övervaka kontinenten för militära ändamål, vilket skulle bryta mot Antarktisfördraget.

Vid ett möte förra veckan sa professor Klaus Dodds, professor i geopolitik vid Storbritanniens Royal Holloway College, till House of Commons Environmental Audit Committee att Rysslands agerande i regionen kan "signalera ett potentiellt hot mot förbudet mot permanent gruvdrift".
"Det finns en oro för att Ryssland samlar in seismiska data som skulle kunna tolkas som prospektering snarare än vetenskaplig forskning," sade han och tillade: "Rysslands verksamhet måste förstås som ett beslut att undergräva de normer som är förknippade med seismisk forskning och i det senare, som en föregångare till framtida resursutvinning".

Dodds fortsatte med att förklara att det sedan Rysslands invasion av Ukraina har funnits en "utbredd oro" för att Moskvas försämrade relation till västvärlden "kommer att utlösa en strategisk konkurrens" mellan länder som kommer att bli "allt mer explicit i Antarktis".

Newsweek noterar också att "sådana spänningar redan har börjat, med Ryssland och Kina som blockerar försök från andra undertecknande nationer till Antarktisfördraget att utöka Antarktis marina skyddade områden 2022."
Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-05-14 19:21Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack för att du uttrycker din åsikt, det är inte många som vågar göra det - överfört till det offentliga rummet.
2024-05-15

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Från Tomas Sofia Johansson-Jonsson 2024-05-15 08:26

small square Privat kritik på "Skatt" upptäckt av Ryssland på brittiskt territorium

Tomas Sofia Johansson-Jonsson har skrivit privat kritik på din text "Skatt" upptäckt av Ryssland på brittiskt territorium

Olja är inte fossilbränsle. Det skapas naturligt genom att organiskt material bryts ner. Det finns precis överallt i världen, under oss. Det är som sagt bara strategiskt att bara utvinna olja på några ställen. Ryssland vill väl komma bortom is-barriären, som skulle bevisa att jorden är platt. https://www.ebay.com/itm/166678239292 Det finns en bok som postern kommer ifrån. Kommer inte ihåg vad den hette dock.

2024-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Var det skatter Ryssland upptäckte även på Ukrainas territorium?
2024-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP