Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Robert Fico i ett tillstånd av hopp efter lönnmordsförsök

 

 

Fico blev skjuten när han kom bland folket. Minst 4 skott avlossades och en kula träffade honom i buken.
Den misstänkte gärningsmannen greps av polisen. "Robo, kom hit!" angriparen skulle ha ropat innan han avlossade det första skottet!

https://stirileprotv.ro/stiri/international/robert-fico-premierul-slovaciei-a-fost-impuscat.ht

 

Utrikespolitisk analytiker Iulian Chifu säger att attacken skedde "i ett sammanhang som inte krävde mycket strängare säkerhetsåtgärder. Först och främst är det en chock." Det är en chock att en sådan händelse äger rum mitt i Europa. Dessutom bevisar bristen på ett mycket stramare säkerhetssystem att det var ett vanligt möte, ett möte med väljarna, i ett sammanhang som inte krävde mycket strängare säkerhetsåtgärder. Å andra sidan, de element som vi känner till i detta ögonblick, fastän under denna press, från det faktum att det hände för några minuter sedan och vi inte har all information, visar oss att angriparen sköt, lade ner pistolen . , kapitulerade, så det är en rituell attack, säker, alltid chockerande och diskutabel, att här har dessa attacker av politisk karaktär återvänt till Europa."


Vad politiska analytiker säger om skjutningen av premiärminister Robert Fico: "Det är en chock, det hände i mitten av Europa" Vad politiska analytiker säger om skjutningen av premiärminister Robert Fico: "Det är en chock, det hände mitt i Europa"
-Diana Enache: Fanns det ett säkerhetsintrång kring premiärministern, herr Chifu?
Iulian Chifu: "Nej, vi kan bara prata om ett säkerhetsintrång i sammanhanget där en ovanlig händelse inträffade och det fanns signaler, element som borde ha uppmärksammats. Slutligen utvärderas säkerhetskontexten enligt de element som är tillgängliga för dem som gör det. en princip jag, det fanns inga inslag, för annars hade inte statsministerns säkerhetstjänst släppt in honom en massa personer som var ad hoc, inte granskades, inte granskades, de var inte godkända, jag vet. , genom ett metallfilter Så inget förebådar ett sådant perspektiv.

Och återigen, det faktum att vi har haft dessa element, vi har dem säkert från de rapporter som pressen har gjort tillgängliga hittills och inte från en utredning, visar oss att det faktiskt är en ganska personlig fråga, helt direkt, vad angriparen kände mot Fico".

Diana Enache: Vilken är bilden av den slovakiske premiärministern för tillfället i det land som han är premiärminister för, herr Chifu?

Iulian Chifu: "Vi vet att han är president för ett populistiskt parti, som utmärkte sig för sin pro-ryska och antivästliga retorik. Det är sant, men glöm inte att han vann valet relativt nyligen. Annars skulle det inte finnas någon premiärminister och följaktligen måste vi som demokratiska stater där vi befinner oss och som företrädare för en extern stat acceptera att detta var ögonblickets vilja. Utöver dessa element kan vi komma överens i större utsträckning, vi kan kommentera och avvisa handlingar, ståndpunkter, men ingenting förändrar denna verklighet."
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-05-15 18:13Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP