Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Iransk kvinnorna jubla Ebrahim Raisi död.

Video | Facebook

 

"Vi dansar fritt och firar på din smutsiga grav", twittrade en iransk kvinna, Mersedeh Shahinkar, som publicerade videor på måndagen där de firade den iranska presidenten Ebrahim Raisi och sa att de dansade glatt på hans "smutsiga grav". New York Post.

Ebrahim Raisi ledde ett brutalt tillslag mot protester 2022 och startade den islamiska moralpolisen, tiotusentals iranska kvinnor som utsattes för extrem förföljelse eller dödades i Raidi, redan känd som "Slaktaren i Teheran", dog efter kollapsen hans helikopter på söndag. i en avlägsen region av landet.

När den islamiska republikens högste ledare Ali Khamenei tillkännagav fem dagars offentlig sorg efter den 63-årige presidentens död, lade dussintals kvinnor i Iran upp videor där de dricker, sjunger och dansar av glädje och firar "slaktarens död". ". ". av Teheran". hans beställning. "Vi dansar fria och firar på din smutsiga grav"
"Vi dansar fritt och firar på din smutsiga grav", twittrade en iransk kvinna, Mersedeh Shahinkar, som blev förblindad av iranska säkerhetsstyrkor efter att ha deltagit i massprotesterna 2022 i Iran som utlöstes av den unge mannen Mahsa Aminis frihetsberövande död. . greps för att han inte bar rätt hijab offentligt.

Shahinkar filmades leende och dansade tillsammans med Sima Moradbeigi, som förlorade sin högra arm efter att ha blivit skjuten av polis under en kvinnorättsprotest under samma period av oro.

Döttrarna till Minoo Majidi, en 62-årig kvinna som dödades under samma protester, delade ett klipp där de drabbades samman över nyheten om Raisis död, med den bosniska sångaren Fazlijas låt "Helicopter" som spelades i bakgrunden. Den iranska journalisten Masih Alinejad, som bor i Brooklyn, delade också en video av en mor och dotter som jublar – bara månader efter att Raisi beordrade kvinnans son avrättad.

"För bara några månader sedan avrättade Ebrahim Raisi sin son. Nu dansar hon efter hans död i en helikopterkrasch", skrev Alinejad på Twitter.

"Iranska kvinnor är sårade men dyrkas inte av sina förtryckare"
"Jag sa till dig att iranska kvinnor är sårade men inte dyrkade av sina förtryckare. Sociala medier svämmar över av videor på familjemedlemmar till dem som dödades av den islamiska republikens president och firar hans död." En rapport från FN:s råd för mänskliga rättigheter i år visade att mer än 500 iranier har dödats i regeringens brutala tillslag mot protester och mer än 22 000 har arresterats.

Rapporten fann också att iranska säkerhetsstyrkor våldtog eller på annat sätt sexuellt övergrepp på många andra kvinnor i häkte.

Bilder på människor som skjuter av fyrverkerier och hejar på Raisis död cirkulerade också på sociala medier. Scener av firande utspelade sig när regeringstrogna trängdes på moskéer och marknader för att be för Raisi.

Jubilee of Iranian Women-

https://nypost.com/2024/05/20/world-news/iranian-women-celebrate-president-ebrahim-raisis-death-by-dancing-toasting/

 

 

 

 
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-05-20 21:49Bookmark and Share


  Live2Dream VIP
Han blev dödad av en DEW (directed energy weapon), men det vågar de inte säga...
2024-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP