Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

ÖB Micael Bydén varnar – Putin vill ta svenskt territorium.

JUST NU: ÖB Micael Bydén varnar – Putin vill ta svenskt territorium

2024 05 22

Rysslands mål är att ta full kontroll över Östersjön.
"Slut på fred i Norden"

Överbefälhavaren slår fast att den som kontrollerar Gotland också kontrollerar Östersjön.  

Putin tänker flytta ryska gränsen – pekar ut Finland | Marcus Oscarsson

– Från Gotland kan vi hjälpa andra Natostater i Östersjön att leva i trygghet. Men om Putin invaderar Gotland kan han hota Natoländerna från havet. Det skulle vara slutet på fred och stabilitet i Norden och Baltikum.
– Om Ryssland tar kontroll och förseglar Östersjön skulle det få enorm inverkan på våra liv – i Sverige och alla andra länder som gränsar till Östersjön.
Det kan vi inte tillåta. Östersjön får inte blir Putins lekplats där han skrämmer Natos medlemmar.

Polen varnar: Sverige potentiellt mål

Micael Bydéns uttalande kommer i ett känsligt läge. Idag har ryska oberoende Moscow Times publicerat dokument som avslöjar att Ryssland vill flytta havsgränsen mot Finland.

Nyligen varnade dessutom Jaroslaw Strózyk, chef för Polens underrättelseavdelning för kontraspionage, att Sverige kan vara ett potentiellt mål.

– Ryssland är redo att landa på någon av de svenska öarna, sade han till tidningen Dziennik Gazeta Prawna häromveckan.

Strózyk specificerar inte vilka öar han menar, men sannolikt syftar han på Gotland och Öland.Natojätte varnar – Putin redo att attackera Sverige

"Förbluffande agerande"

Efter uppgifterna om att Ryssland vill flytta den ryska gränsen ligger nu frågan högst upp på agendan i det finska utrikesutskottet.

– Det är ett förbluffande agerande. Också Ryssland vet hur man agerar enligt havsrätten, och det där är inte ett anmälningsärende, säger Kimmo Kiljunen, utrikesutskottets ordförande, till Hufvudstadsbladet.


Det säger Sveriges överbefälhavare Micael Bydén i en intervju med tyska RND.Ryssland vill ändra sin sjögräns i Östersjön. Tillkännagivandet från det ryska försvarsministeriet.
Försvarsministeriet i Moskva föreslog en översyn av avgränsningen av ryskt territorialvatten i Östersjön Enligt ett lagförslag som regeringen offentliggjorde, citerat av Interfax och Reuters, daterat den 21 maj, föreslog ministeriet en justering av sjögränsen kring. de ryska öarna från öster om Finska viken och i området för Kaliningrad-exklaven.

"Rutten för den ryska federationens statsgräns till sjöss kommer att förändras", står det i dekretet.
Det är i nuläget oklart av lagförslaget varför avgränsningen av ryskt territorialvatten behöver justeras, vad dess tillämpning innebär eller om samråd har skett med andra stater som gränsar till Östersjön.

Finlands utrikesminister Elina Valtonen reagerade snabbt och sa att Ryssland måste respektera FN:s havsrättskonvention.
Ryssland lanserade ett "vapen" i rymden. Pentagon: "Den är nu i samma omloppsbana som en amerikansk statlig satellit"
Ryssland har skjutit upp vad som sannolikt är ett rymdvapen som kan attackera andra satelliter i låg omloppsbana om jorden, sade Pentagons talesman Pat Ryder på tisdagen, citerad av dpa på onsdagen.
Ryder sa att uppskjutningen ägde rum den 16 maj och att den ryska satelliten nu är i samma omloppsbana som den amerikanska regeringens satellit.

På frågan om den ryska satelliten hotade den amerikanska satelliten, sade Ryder: "Ja, det är ett rymdförsvarsvapen i samma omloppsbana som en amerikansk statlig satellit."
USA:s FN-representant Robert Wood har tidigare uttryckt åsikter som liknar Pat Ryders.

Pentagon hävdar att det inte är första gången som Ryssland skjuter upp sådana rymdvapen, med hänvisning till ögonblicken 2019 och 2022, enligt Agerpres.
En FN-resolution som Ryssland lämnade in till säkerhetsrådet i måndags mot en kapprustning i rymden fick inte tillräckligt stöd. Resolutionsförslaget fick sju röster för, medan sju stater röstade emot, inklusive USA.

USA:s representant Robert Wood anklagade Moskva för att använda manipulationstaktik efter att Ryssland förra månaden motsatte sig en amerikansk resolution mot kärnvapen i rymden.
I februari kom rapporter i USA som varnade för Rysslands kärnvapenambitioner i rymden, att antisatellitvapenens kärnkraftspotential kan utgöra ett hot mot nationell och internationell säkerhet.

Den amerikanska regeringen reagerade och anklagade Ryssland för att utveckla militär kapacitet att använda mot satelliter, med president Joe Biden som försäkrade att det inte finns någon kärnvapenfara för amerikaner eller människor någonstans i världen.

Rysslands president Vladimir Putin svarade att Ryssland är emot utplacering av kärnvapen i rymden.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-05-22 12:30Bookmark and Share


  Live2Dream VIP
låter som WHO
https://www.bitchute.com/video/H7PNLGLKjgcb/
de försökte ta över
världen för ett tag sen
de kommer försöka igen
sista maj träffas eliten
för att sammansvärja...
det kanske blir
fågel influensa
hysteri i juni

2024-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP