Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om bankkrisen eller bankrisen. Klirr i kassan eller darr på röst, gods och godis blir det i höst. En människa bör inte vara för tydlig, då kan någon vilja säga 'men det är ju självklart', om ett svar finns att se längre bak i facit.


Sången om gången






När eliten e liten
den sitter i skiten
då ropas på pengar
i stora slängar

då skall människor skilda
bli som mjuka o milda
via staten skjuta till
då går samhället vill

solo med klappande händer
vissla mellan vita tänder

när sedan banken har klöver
den ej mera behöver
och inte tillbaka betala
bara äga ego o intet sala

nog kan väl någon hålla hus
om någon lik leker bus
då ropas på hårdare tag
när mosig ses landets lag

solo där ränder går ur
ränk på gitarrer i dur

så i leden det bråkas
där i skuggan de råkas
sams i offentligt ljus
olika i stridbart brus

när festen är i sin linda
håller de sig för å va blinda
för vad behövs väl rakt
trots egensinnigt spakt

solo med klappande händer
vissla mellan vita tänder

så skall trumman ljuda
när kokande grytor sjuda
än i ordning kaos råda
rund är politisk låda...

solo där ränder går ur
ränk på gitarrer i dur


(2014 07 12)


(Som du ser av bilden,
är den tagen med digital kamera av havet mitt i natten,
då bara fullmånen visar sitt kalla o vita ansikte
i annars så mörk natt på vägen över Ålands egna vatten.)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av lodjuret/seglare VIP
Läst 14 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-25 03:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP