Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Quotes and poem by Charles Bukowski (1920-1994)översättning kan skilja sig ngt ifrån engelska original med ref till språkbarriären men har samma andemening och själ.


BUKOWSKI`ISM : GÅ HELA VÄGEN.....

Om du tänker försöka,
gå hela vägen.
i annat fall är det bäst
att inte ens försöka.

Du kommer förlora
flickvänner,familj och
kanske även ditt förstånd.

Det kan betyda att du inte
äter på tre,fyra dar.

Det kan betyda att du
vaknar upp frusen på en
parkbänk.

Det kan betyda fängelse.
Det kan betyda vad som helst,
men det finns ingen annan väg
än det.

Du kommer att vara ensam
med gudarna,
och natten kommer att brinna
av eld.

Det kan betyda förföljelse,
förlöjligande och isolering,
men isolering är en gåva,
och allt det andra är en test
på din uthållighet på om du
verkligen orkar gå hela vägen
mot alla odds.

Men det kommer bli bättre än
vad du kan föreställa dig.

Om du ska försöka,
gå hela vägen,
det finns ingen bättre känsla
än det,

du kommer att rida på livet
rakt fram med ett högljutt skratt.
Det är den enda goda strid
som finns.

-




Övriga genrer (Översättning) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-05-26 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP