Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÅNGFALDIGANDE HUMANISTISK BILDNING

Människors olika föreställningsvärldar må
på goda grunder skilja sig i sin mångfald.
men bör akta sig för att i en generell enfald
förödmjuka och sänka sin begåvning till en
lägre nivå än den är värd genom förenklade
fördomars vanföreställningar som utan
vetenskapligt grundliga fakta utsätter andra
folkslag för nervärderande omdömen som
enbart indikerar på bristande bildning vilket
i vissa fall beror på bristande intellekt,språk-
barriärer och i värsta fall religiös och politisk
förstelning.

Att däremot med ironiserande humor göra
satir av vissa etniciteters egenheter är aldrig
seriöst betingad och därmed inte värd ta på
allvar mer än som underhållning av stand-up
komikers på krogen eller på förtalets altare.

-


-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-05-29 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP