Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur: Projekt svävaren


Vad finns där på andra sidan drömmarna?

Vet inte hur mycket längre jag kan hålla tillbaka alla personer som finns i mig.
Jag gör mitt bästa för att klara det men för var dag blir det svårare och svårare.
Kommer jag att bli lycklig, galen eller både och?




Vad finns där på andra sidan drömmarna?

Vitt som snö, gå och dö.
En svart natt, jag får fnatt.
Ljusblå himmel, tyst och skönt.
Gråa moln, en evighet från livet.
Över himmeln en blixt i natten, väcker allt till liv.
Älvor, druider.
Jättar kommer med stora kliv.
Svart rök i fjärran, lukt av mögligt bröd.
Min bror gråter, snart är jag död.

Uppäten inifrån. Förrådd av sin egen kropp.
Försöker vara stark och stå upp.
Men krafterna har sinat, jag är svart inne i mig.
Obotligt sjuk, ensam och lat.
Hungrig men utan aptit på mat.
Det äter mig inifrån och ut.
Mörkret har vunnit, mitt liv är slut.
12: e aug. 2001




Övriga genrer av Jo-Han Pöse
Läst 190 gånger
Publicerad 2006-12-10 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jo-Han Pöse
Jo-Han Pöse