Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rätt tydlig tycker jag..., världens motto ungefär. kanske blir låttext.


Det kallas AVSTÅND



Sveriges egen kyla bränner fett för att bli smal
När vi hör våran ensamhetsvarg yla
Och ingen här i Sverige får ett riktigt svar på tal
Nej här finns ingen riktigt sorg, för vi ska skyla

Så välkommen till jorden, mitt barn
Det kallas avstånd det vi har
Det finns mycket här som ingen vågar se
Och fast döden är nära och löjligt uppenbar
Så kan vi inte annat än att å le


Ja vi skrattar desperat med gråt i våran hals
För att ingen ska förstå att vi lider
Och vi trampar varann på tårna i denna vemodiga vals
Medan något inom oss kvider

Så välkommen till jorden, mitt barn
Det kallas avstånd det vi har
Det finns mycket här som ingen vågar se
Och fast döden är nära och löjligt uppenbar
Så kan vi inte annat än att å le

Välkommen till mitt barn, det här är Sverige




Övriga genrer av Maskrosen
Läst 433 gånger
Publicerad 2005-02-04 19:30



Bookmark and Share


    knyttet
Jag fryser när jag läser din dikt, för det du skriver om är sant. Om att möta en kall omvärld med ett inre som ofta känns lika isande ensamt.
2005-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Maskrosen
Maskrosen