Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästa gång



När jag lånar eller köper
en bok härnäst
så vill jag veta allt
om huvudpersonerna

vill läsa allt om deras liv
beskrivet in i minsta lilla detalj
med deras upplevelser och känslor
dofter, insikter, ljud, röster
och i färg skall det vara
precis som på film

vad de än tar sig för med
om de mördar, tjuvar
gör andra tjänster
om de sover med eller utan kläder
om de äter, hur och vad vill jag veta

jag vill se framför mig hur de badar
står i duschen och tvålar in sig
hur de schamponerar sig
sjunger medan de spolar av sig

jag vill veta allt om handdukarna
om de är av god eller dålig kvalité
beskriva toalettpapperet de skall
tala om toalettstolens för och nackdelar

jag vill följa dem var och en
varenda en av dem
i vart andetag och tandborstning
jag vill veta hur ofta de kissar
hur ofta de skiter, om de spolar efter sig
kanske glömmer någon tvätta sina händer

om nästa bok jag läser inte är innehållsrik
då struntar jag i om det är en vanlig roman
om det är en thriller, en polisroman
om boken inte innehåller
träffsäkra beskrivningar
av dessa karaktärers liv i detalj

jag tycker att läsarna skall börja kräva
mer av författare, de figurer de skriver om
och en annan sak som vida upprör mig
på julafton har jag sett kalle anka bada
äta frukost och bära sig åt
men ingen av figurerna besöker toaletten
vilket är oerhört upprörande
ja, rent ut sagt skandalöst i denna moderna tid




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2007-05-26 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP