Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillasyster

Lillasyster
Släng dig inte framför tåget
Vad som än händer
Jag har varit långt ner men
Aldrig under hjulen

Jag har varit i helvetet
Men inte påväg till himlen
(Jag kan inte säga att jag var i ditt helvete
Jag var i mitt eget
)
Du har så mycket mer att leva för
Så många platser att se
Och så många människor att träffa

Lillasyster
Börja inte knarka
Det är aldrig lika roligt som det ser ut
Och jag vill inte hitta dig på bårhuset
Dit så många andra
Överdoserade syskon anlänt

Lillasyster
Ta aldrig till vassa kanter
Och fyll inte din kropp med röda ränder
Skrik istället och släng
Finporslinet i väggen
Eller rakt igenom fönstret
Det är ett billigare pris att betala

Billigare än stora ärr över hela kroppen
Och sönderskurna närver
Resten av livet

Lillasyster
Rök inte sönder dina lungor
Och sup dig inte medvetslös
Lillasyster
Ge inte bort din kropp till alla dom där männen
Som inte förtjänar den

Sånt är så lätt hänt
Men
Känn dig aldrig
Förbrukad
Och anklaga aldrig dig själv
(Lillasyster
Jag vet att det är dom
Det är fel på
)

Men du
Lillasyster
Låt aldrig någon annan ta dina
Beslut
Jag litar på att du kan hitta en väg
Igenom livet
Och jag förstår att du måste göra
Dina egena misstag

Du måste bara
Måste lova
Att du reser dig upp varje gång
Att du alltid hittar en väg igenom
Över
Under
Runt
Alla hinder
På vägen

Och minns alltid
Att var du än är
Vad du än har gjort
Jag finns alltid här berädd att
Fånga upp
Göra allt
För dig

Lillasyster





Övriga genrer av Estelle VIP
Läst 693 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-05 11:07



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Fint fint fint..
Denna dikt får 50 tårar av mig.
2007-09-27

  systra
Perfekt!!!
Säger inte mer..behövs inte...
Bokmärkt!
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle VIP