Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flygplansnatt


Jag ser en liten, liten stjärna
blinkande på den svarta natthimlen.
Det kan vara ett flygplan också
men det rör inte så mycket på sig.
Man skulle kunna tro att det är
lyktstolpen här utanför
som har fått en kusin.

Och under flygplansstjärnan,
men över lyktstolpskusinen
flyger det flamingos
och fjärilar
och krokodiler
fast dom kan man tänka bort.

Och änglarna trär makaroner
på rad,
så att det täcker hela himlen.

Och här skulle jag skriva
att du sitter under mitt fönster
och spelar på en blå gitarr.
Och flamingofyrverkerier över himlen.
Och solar i mitt rum.

Och vi kastar gröna pappersflygplan
till varandra.
Och på allihop står det \"hej!\"
Det är allt som behövs.

Men det skriver jag inte
för du har aldrig lärt dig spela gitarr.

Så mina ord tar slut
Och kvar finns bara blanka papper.
Jag ska vika flygplan av dom.
Och skicka dom till dej.
Så kanske du i alla fall lär dej
mitt namn.




Övriga genrer av kan man frysa på sommaren?
Läst 715 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-17 13:44



Bookmark and Share


  FÖRBJUDENKÄRLEK
Vilken fyndig dikt det här var :), härlig läsning du!
2007-09-24

    vemod
Bokmärkt!! Gud va påhittigt... och FINT!
2007-09-20

    flumm
så påhittig du är! att saker som makaroner och krokodiler kan bli så vackra! verkligen fint!!! :D
2007-09-20
  > Nästa text
< Föregående

kan man frysa på sommaren?

Mina favoriter
SKÖRT