Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till av en poet, Carole Degerfeldt, här inne


Något litet om det vi vill kalla sanning







Finns det en sanning som kan förta
eller besegra andra
uttalade sanningar?

Säg mig, hur låter den sig beskrivas?

Att livet skulle vara orättvist
är väl egentligen en åsikt,
det är ju att sätta i relation
till vem som befinner sig i den vågskål
som skall verka vara mer orättvis
än den som sitter i motsvarande vågskål
som isåfall lever ett liv som är... rättvist?
I förhållande till vad då?

Om nu allting är relativt,
hur kan då en sak vara rättvis,
medan en annan är orättvis?

Om någon säger sig sitta inne
med sanningen,
är det då rättvist eller orättvist
att å ena sidan vilja förkasta
eller pröva detta påstående?

Vem skall avgöra vad som är sant?
Sitter en sanningssägare inne
med alla svar,
sitter denne inne med alla fakta i målet?

Och en annan sak,
vad är egentligen sanning
om det finns minst två
som har olika ingångar
till denna möjliga sanning?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-18 21:55



Bookmark and Share


  Smurf
Det där var så hilma sant
Bra skrivet!
2007-09-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP