Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liza lever med sin mamma, jonas 9 år, maja 11 år och lilla Emil 3 månader


Liza 7 år!!

Jag vaknade tidigt i dag det är min födelse dag!! Mamma och mina syskon kom tidigt på morgonen och gav mig ett hårband jag blev gätte glad för det var den finaste presenten jag någonsin fått. Mamma sa att det var dags att gå upp och sy kläderna som var på bestälning.
Jag och min mamma och mina syskon jobbar med att sy kläder det är det vi lever på. Jag gick upp satte genast på mig hårbandet och en tröja sedan gick jag och tog en bröd flisa att äta. Jo jag kanske ska berätta lite om mitt liv. jag lever med min mamma och syskonen jonas, 9 år, maja 11 år och Emil 3 månader. Vi bor i en liten by i tyskland i ett 11 kvadratmeters rum. Vi tillsamans i familjen tjänar 3000-4000 per månad. Ingen av mina syskon går i skolan inte jag heller. Jag och mina syskon delar på sängplats. Jag skulle vilja bli popsjärna när jag blir stor men skansen är inte så stor eftersom min uppväxt inte ser så bra ut. En dag när jag sydde kläder så kom en härre förbi han frågade var jag hade min mamma. Jag svarade med liten röst i bästälnings rumet kan jag få komma in och pratea med henne då?? Ja svarade jag och tog med herren med in det förta han sa var varför söker ni inte hjälp??
Vaddå hjälp frågade jag??
Du ser väl hur det ser ut eller litet och dant!
ja men du kan väl inte hjälpa mig??
nej det är klart, men jag ska se om jag kan göra något!! Jag sprang till mamma för att berätta nyheten och efter några månder satt jag i herrens hus med yttligare ett syskon!




Dagbok av tilda.sagor.96
Läst 194 gånger
Publicerad 2007-11-05 18:50



Bookmark and Share

  tilda.sagor.96