Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans natur och lycka






Lycka är ett påhittat tillstånd
som av naturliga själ inte kan
vara bestående eftersom det
uppträder i stunder, ögonblick.

det är människans strävan
att civilisera sig som stöter på patrull,
ett liv i nära samspel med naturen
är människans naturliga tillstånd,

inte att bo och verka i en stad,
förr var det naturligt att arbeta
för att odla jorden och skaffa sig tak
över huvudet,

nu får man bidrag för att lägga ner
jordbruk och har konstgjorda arbeten
för att arbeta med att framställa saker
som inte är nödvändiga

för människans fortsatta existens,
nu är det nöjesindustrin som skall ge oss
de upplevelser vi saknar
när vi inte längre går ut i skog och mark

eller arbetar för att kunna inta föda
som ger oss nödvändig näring
det är civiliseringen som gör oss sjuka
med ventilationssystem istället för vädring

med buteljerat vatten istället för källvatten
vatten ur kranen, vatten ur brunnen
det är det konstgjorda livet som ger oss
huvudvärk, astma och allergier

förut var vi mer toleranta mot bakterier
även om vi då inte kunde bota sjukdomar
på samma sätt som idag, det är sant
ett naturnära liv är den bästa hälsokuren




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-10 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP