Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om hemlöshet








Småprat på stan
-Jag tycker det är för jävligt att det finns organisationer som delar ut kläder och filtar o liknande till hemlösa.
-Är du inte riktigt klok? Jag tycker det är jättebra att så många gör en insats.
-Men att hålla på på det viset är ju att acceptera att de inte har tak över huvudet. Jag tycker man skall satsa på detta först och främst. För om de ha någonstans att vara så skulle de inte behöva frysa och då kunde man se till att den mat som folk vill att de hemlösa skall få, ja den kunde man ju då se till att den lagades till där, där de har tak över huvudet och tillgång till dusch och tvätt så de kunde vistas under tak hela och rena. Med mat i kistan.
-Men det är ju i väntan på att får tak för huvudet som de får kläder och filtar.
-Om en skola får användas som tillfälligt härbärge för folk vars bostäder brunnit ned, då borde det väl kunna finnas lokaler även för dem som är permanent utan tak över huvudet, för det är det ju faktiskt än mer viktigt.
-Jaha, men en natt i en skola är ju bara en nödlösning för den natten. Sedan brukar ju de boende erbjudas ersättningsbostäder i samma bostadsföretag.
-Jo, men om de har rätt till det, varför erbjuder inte kommunen de hemlösa en sorts tillfällig lösning till de fått permanent boende?
-Saken är mycket mer komplicerad än så. Nu tycker jag faktiskt att du är naiv.
-Om jag är naiv när jag vill att de hemlösa får samma rättigheter som vanliga hyresgäster, ja då föredrar jag att vara just det.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-20 22:09



Bookmark and Share


  glittertindra
ja, i vårt fina samhälle finns även de hemlösa... med vårt system borde det inte existera.. men gör det ändå..
2007-12-24

  Antropofagen
Tajmad taktfull tänketext i midvinterkylan.
2007-12-22

  Madjori
Stor skam att det överhuvudtaget finns hemlösa i ett land som storebrors Sverige. vi föds ändock lika nakna och dör lika nakna.
Att sedan tänka på sin medsyster eller broder verkar helt främmande för många, inte minst för alla regeringar vi haft.
Mitt hjärta blöder verkligen för dom och jag kan bara beklaga att ingen medmänsklighet finns.
2007-12-22

  © anakreon VIP
Tänk så lätt det är att skälla kärleksfulla människor för naiva!
God Jul till alla som hjälper hemlösa.
Carl-Erik
2007-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Det är ungefär som med u-hjälpen.
Genom våra allmosor permanentar vi ett beroendeförhållande.
Hjälp till självhjälp är bättre.
Men då kan vi inte fortsätta att exploatera den tredje världen.
2007-12-22

  madigan
Helt klart 5 toppstjärnor! *****
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP