Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tro mig inte, men här skulle jag egentligen ha skrivit om vitsen med att rappa när man målar sitt rum fullt av graffititexter som egentligen är sånger sjungna på gatan till streetdance och helt utan andra ljud än morgonens trafikbuller


Skapandets konst






Leta inte efter talang hos dig själv
tro bara på att den finns där
med övning kommer färdighet

femåringen kanske inte kan laga mat
eller bädda sin säng
men kommer att försöka
sig på att göra det
bland annat genom att säga
de gyllene orden \'kan själv\'

som oftast nog hörs vid matbordet
men som kommer att höras vid
påklädning och alla möjliga tillfällen

så om du ännu inte provat på
att rita, måla eller skriva på olika sätt
som andra skriver på
så prova åtminstone och använd dig av
dina känslor när du skapar

i mjukhet såväl som hårdhet
glädje såväl som sorg
i ilska såväl som att känna dig uttråkad

att ha tråkigt är inte farligt
att \'köra fast\' handlar mest om att
då är det dags för dig
att göra något annat ett tag

glädjen att skapa kommer när du skapar
så vänta inte på att kunna
bara försök om och om igen
tills du \'spricker\'




(texten har hittintills inkasserat 27 applåder,
det tackar jag läsarna för, 20080228 13.13)




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-24 23:14



Bookmark and Share


    eva m h
Mycket bra skrivet! Håller just på att upptäcka skapandets glädje i färg!!!
2008-02-26

  glittertindra
sant, det är själva skapandet som driver, det är det som är konstnärligt och kreativt, sedan när någon började bedöma, så synd, för skapandet är lika fritt och personligt som varje människa blivit given en personlighet... unik...
2008-02-25

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
brabrabra - lärdomsord som tillochmed foket på denna sajt borde suga till sig ;)
2008-02-25

  Anders Nordlander VIP
Så sant så sant!! Skapa är ju också att utforska ny terräng och utvidga sina gränser. Nyfiket ser barnet på världen, så gör också en skapande människa. Blir man lycklig av att skapa så varför inte fortsätta, även om det inte ger pengar i första hand!
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP