Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag håller fortfarande en tyst minut varje kväll exakt 2 minuter i nio. Vad gör du när mediadrevet drar vidare mot nya mål och ansikten att förstora upp i brist på någon flygplanskrasch eller något illdåd?


Något litet om att visa respekt






Nog för att det var tråkigt det här med Engla, men någon sans och måtta får det väl ändå vara. Dels måste det vara jobbigt för föräldrarna, familjen att tidningarna matar på om deras dotter och mördaren dagarna i ända. Dels är det faktiskt fler barn som blir skändade eller mördade än hon. Så vad villl jag ha sagt med detta då?
Jag önskar att pressen kunde visa mer respekt, särskilt genom att visa de överlevande mera av den varan, familjerna. Dels kunde media framhäva att det dör andra barn och varför de dör eller misshandlas, psykiskt och fysiskt, i sverige och annorstädes. Pressen borde ta upp alla de fina sakerna här i världen som görs för barn, i sverige såväl som utomlands.
Låt oss tänka på alla de där barnen, inte bara på ett eller två av dem som just den här veckan snurrar runt i media som i en karusell.
Låt oss tända ljus för dem, skänka pengar till justa organisationer som inte låter merparten av pengarna gå till helt andra saker än att nå slutmålet.
Låt oss varje kväll klockan 20.58 hålla en tyst minut i solidaritet med de som far illa här i världen, inte bara för en i taget, när det redan är för sent för dem.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-19 00:07



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Jodu det finns så många barn som far illa och riskerar sitt liv varje dag...en del mister sitt liv.
Det finns mycket man kan göra...massor.
Att tända ett ljus en sak som är fint att göra men ibland kan man göra rent handgripliga saker. Exempelvis så kan man åka så nära som till Estland och se hur barnen har det där...då är det inte så svårt att samla i hop sitt överflöd och hjälpa dem så de inte fryser ihjäl i alla fall...man kan jobba ideelt på deras barnhem och ge barnen där lite värme...
Det kan låta lite kallt när man säger det jag nu tänker säga...men det är i välmening...ta vara på de barn som lever...ägna inte all energi åt de barn som redan är döda...precis som jag ser att du också tänker.
Den dumma jäveln som dödade Engla...*cencur*

Oj...gick visst igång på din text här...
Bra skrivet med andra ord :)
2008-04-19

  Dude
Instämmer i allt. Bra skrivet!!!
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP