Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Släcka ner apparater som jämt står i stand-by-läge sägs spara 28 procent av elförbrukningen


När lamporna släckas skall väl frågorna väckas?








Om elen inte räcker
vill det till att vi släcker
ned teven
och även apparaten breve\'n

att vi inte längre kan sitta o pösa
på energin vitt o brett slösa
att vi inte längre får bekväma oss
skall vi då sluta som släckta små bloss?

Kräver dagen, natten o själen
all denna förslösade elen?
Hur skall vi fixa dagen
hur skall vi ta oss i kragen?

Hur skall detta sluta
med att vi spela harpa, luta?
Eller kan vi plötsligt skärpa oss nu
jag och vi, de, dom o även du?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-29 14:30



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Tänkvärda ord

mycket tänkvärda

varför tänker jag inte...
2008-05-29

    GaiaKaja
Mycket bra dikt om ett problem vi har i världen, allt slösande med energi som gör att vi tillslut kanske helt slocknar för alltid. Vi ska vara aktsamma om exergin och göra vettiga beslut vad den ska användas till./ sara
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP