Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hand i hand

Håller man livet i handen
tar man allt för givet
glömmer att vara
tacksam åt sina gåvor

insikten kommer abrupt
när man får hålla
döden i handen ett slag
en bit på vandringsvägen

men glömmer gärna
att hela tiden
har de gått i varandras
nära sällskap längs vägen




Övriga genrer av Maria Malm
Läst 434 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-06-02 11:46



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Ja du har så rätt! detta var bra skrivet där om.. har själv hålt dom båda i händerna och var på väg att släppa den ena..
2008-06-06

    JJ VIP
Det är så sant! Liv och död går hand i hand... sorgligt men sant! Mvh. JJ.
2008-06-04

    Bodil Sandberg
Ja så lätt att glömma hur bra man har det..tills man faller ..enormt vackert och tänkvärt skriftat kära poetissa!
2008-06-03

    Bögen
En text med mycket fint och tänkvärt innehåll, fina bilder med hållande händer längs vägen...
För min smak skulle du dock gärna få arbeta lite mer med språk, rytm och melodi. Det känns inte riktigt som en helhet i nuläget.
2008-06-02

  Øivind Armand Halvorsen
Vakker livsvisdom!
2008-06-02

  Ronny Berk
så berörande poesi om tvåsamhetens gemenskaps upplösning i
saknaden...förmedlar även känslan av tacksamhet under livsvandringen...ja...
2008-06-02

    ej medlem längre
ärligt så avstår jag helst att hålla i dödens hand för bara tanken gör mig gråtfärdig...jag har ingen balans alls där...
Men det låter logiskt det du säger...*L*
2008-06-02

  Gunilla VIP
Döden är livsviktig
Elisabeth Kübler Ross sa
att leva här och nu
vän med sin
begränsade tid
våga ta till vara
varandra
och livet!
Vacker viktig text!
2008-06-02

  devilsangel
Viktiga och fina rader om att ta vara på livets gåvor...
2008-06-02

  Carola Zettergren
Bra poetat..för hand i hand går de!!!
2008-06-02

    sunnanvind
;)
2008-06-02

    Lindizz
En insiktsfull och bra text.Livet är en gåva man ska vara rädd om. Vädigt fint skrivet.
2008-06-02

    sunnanvind
viktig insikt...applåd!
2008-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm