Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur ett grässtrås perspektiv




regnet och solen
ger strå näring och växtkraft
frön sprids vid mognad

strået skälvande
när vindilar tar tag i
böjer för blåsten

växt ur jordens mull
i strävan att nå ljuset
tills lien kommer




Övriga genrer av Maria Malm
Läst 370 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-06-08 18:17



Bookmark and Share


  stenhur
Vad jag tycker allra bäst om i den här dikten förutom att alla orden har spänst och must det är att när slutklämmen kommer så blir det som ett fyrverkeri, livskraften far vidare fast det enskilda grässtrået försvinner.
2008-06-10

  Bengt VIP
Stillsamt sakligt och vackert om denne överlevare :-) För rötterna finns kvar!
2008-06-09

  Maria Zena Viklund
vackert diktat kring grästrået!
2008-06-09

  Carola Zettergren
Snyggt poetat av dig!!!
2008-06-09

  aol
ja så är det bravo
2008-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Don\' t fear the reaper...
Fast det gör de flesta av oss...
2008-06-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så är det, livet
kommer, livet
går... Så fint
Du beskrivet det!
***************
2008-06-08

  Michaela Dutius
Så vackert- och så kort- lien sätter punkt.
2008-06-08

  Rosmarin
så himl vackert och ljust - och så kommer lien och skär av! Gillar sluteffekten!
2008-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm