Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anakreon inspirerade Ibland hångrinar knappt skönjbara ansikten åt mig ur minnets dunkla vrår, deras skratt har sedan länge förklingat, ändå ljuder de klart som en kyrkklockas rena slag en söndagsmorgon


Ädelmodets principiella artificiella orsak till bragd o jubel









I krig tävlar en del om
att ta eller få medaljer,
troféer att ta med sig hem,
skalper att visa upp,
skapa repliker av

samt läppja på minnet
av de besegrades hett pumpande blod

i idrott finns det deltagare
som skiter fullständigt i medaljens baksida
om de blott slipper förnedringen
i att komma tvåa eller trea

samt att långt i efterhand tvingas
läppja på minnet av egen och andras förnedring




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-10 01:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP