Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet urval, bara


Propå om tillägg i Svenska Akademiens Ordlista

Till Svenska Akademien har inlämnats förslag på att följande nya ord, av rättviseskäl, skall godkännas och publiceras i nästa omtryckning av Akademiens ordlista.

Antistuerad

en som ej tar betalt, motsats till prostituerad

Antifessor

olärd, motsats till professor

Antistata

frånvaron av prostata

Antigram

planlös handling som saknar program

Antimenad

fysisk vila, den självklara motsatsen till promenad

Antidukt

oting, logisk motsats till produkt

Antignos

för tillfällen när SMHIs prognoser inte infrias

Antijekt

sysslolöshet p g a att lämpliga projekt saknas

Antiklamera

skydda mot offentlig proklamation

Antiletär

rik goddagspilt, proletärens raka motsats

Antivins(en)

storstads ort med tätortsbebyggelse, mosats till provins(en)

Antimille

När provet på promillehalten visar sig vara helt fritt från blod.

 




Övriga genrer av © anakreon VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-23 12:05

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
själv vill jag veta hur du ser på
nyordet 'depåminnelse'
2008-07-26

    ej medlem längre
Ha ha väldigt roligt!
2008-07-25

  Night Soul Woman
"Antimenad
fysisk vila, den självklara motsatsen till promenad"

Vet du vad jag tänkte på?

Antimenad
Undermedveten rörelse
för att pro - menad är
medvetet förutbestämt

Vad tycker du?
2008-07-25

  Gunwale VIP
Åh, vilken samling proka ord...
2008-07-24

  lodjuret/seglare VIP
Prost, situerad
Stå på god fot med Sankte Per
eller kanske med Domkapitlet?
2008-07-23

  aol
godkännes
2008-07-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP