Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad vore livet utan bockar




Jag har dem i mängd
ändå finner jag ständigt nya
på de mest otroliga sätt

vad vore livet utan bockar

för vem skulle jag annars
skylla allt elände som händer på
även om det inte är rätt

vad vore livet utan bockar

insikten att människor
oftast gör så gott de kan
går att glömma lätt

vad vore livet utan bockar

att inte allt på ett bero
utan en olycklig samverkan
borde förstås rätt och slätt

men vad vore livet utan bockar

skapar dem när stunder är
när jag vägrar inse min egen roll
nyårslöfte lämnas på detta sätt

jag ska sluta leta syndabockar!







Övriga genrer av Maria Malm
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-01-02 19:04



Bookmark and Share


  Erik L
Tankvärd, underhållande på samma gång. Jag gillade också hur du fick till en knorr på slutet! Dikten gillas, bra skrivet!
2009-01-05

    Bodil Sandberg
Ja vad vore livet..men jag ska göra som dig..sluta med att leta..och se mig själv i spegeln..dax kanske - bra skriftat kära poetissa!!!
2009-01-04

  Lilla My* VIP
Underfundig var ordet ja för denna din kloka text!
Vad vore livet utan bockar...en titel som drar ögena till sig...
leende lämnar jag kommentar till ett alldeles strålande
nyårslöfte!!
2009-01-03

  Ronny Berk
med en underfundig underton för diktarjaget texten vidare till förväntan och förnöjelse; och ett avslut som "nyårslöfte" tilltalar mej...ställer i nyårs fundering...
2009-01-03

  Carola Zettergren
Det är alldeles för lätt att leta sådana:):)
2009-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag är glad att den i Gävle brann.
Fast det var en halmbock.
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm