Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under en dag på förskolan

Ute på gården hade några barn ur
sex-årsgruppen funnit en död liten fågel.

De tyckte det var sorgligt med den döda lilla
och bad en av fröknarna att den skulle få en
riktig begravning. Fröken hämtade en spade
och gick tillsammans med barnen till den
näraliggande skogsdungen.

Ett av barnen grävde en liten, men ändamålsenlig
grop och sen frågade fröken vad de tyckte att de
ville sjunga för den lilla fågeln.

Jag vet, sa en av flickorna!
Vi sjunger "Broder Jakob, sover du"




Övriga genrer av Maria Malm
Läst 922 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-01-19 14:17



Bookmark and Share


    Tea Alex
Åh så fint! Barn är underbara! Tack!
2009-02-18

  Mangal VIP
En riktig glädjespridare!
2009-02-05

  Annette Andersson
Barn är så underbara och omdelbara! Tack för att du delde med dig av detta.
2009-02-05

    Bodil Sandberg
När mina flickor var små fann de en fågel som
vi begravde i skogen..jag glömmer aldrig allvaret
i deras ögon..det var stort för mig också
och vi sjöng..men jag minns inte vad

massor av rosor till dig som skrev om detta fina
och rosor till barnen och till fröken
2009-01-21

  Michaela Dutius
Vilken underbar bild du tecknar......
2009-01-20

  Eva Langrath VIP
Fint har du skildrat en dag med dessa små som det är en nåd att få tillbringa sin arbetsdag med.

Eva
2009-01-20

  Anders Nordlander VIP
sånna är barn, jobbar själv på förskolan som förskollärare
2009-01-20

  anits VIP
Barn är härliga
2009-01-19

  Gunilla VIP
*L*
Det var den finaste
sången de kunde sjunga!
Ljuvligt!
2009-01-19

  Sofie Viktoria
Barn! Det är för underbara! Tack för den här återgivelsen.
2009-01-19

  Lilla My* VIP
Vilken sööt och vilket klokt barn!
2009-01-19

  Ronny Berk
en så söt liten historia, tack för den !
2009-01-19

  Carola Zettergren
Mmmm..ganska passande sista farväl!! Barn är fantastiska!
2009-01-19

    ej medlem längre
Va gulligt!! De barnen har en bra fröken:))
2009-01-19

    Cajsa
Det skulle stå

Mycket bra skrivet, barn är härliga
2009-01-19

    Cajsa
Mycket bar skrivet, barn är härliga
2009-01-19

    Lindizz
Håller med Ewa-Britt..bravo!
2009-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rätt så skall det
vara man tar bara
den mesta bästa
melodin, barnen
har alltid rätt!
2009-01-19

  Fredrik Stillesjö
Hej Maria!

APPLÅDER i mängd till detta barn och denna dikt! Hälsar vännen Fredrik
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm