Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tack till Maria, min vän i New york


Om IRS - det amerikanska skatteverket

IRS beslutar att göra revision hos Farfar och inbjuder honom till skattekontoret. Revisorn är föga förvånad när Farfar har sällskap av sin advokat. Han säger: "Vi funderar över att ni, som saknar inkomster av tjänst kan ha råd till en så uppenbart extravagant livsstil, ett faktum som ni säger beror på att ni är så framgångsrik när det gäller vadslagning. IRS tycker att det påståendet saknar trovärdighet."

"Jag kan lätt bevisa sanningshalten", svarar Farfar, "vill ni att jag skall visa hur jag går till väga?"

"OK", säger revisorn efter en stunds eftertanke.

"Då slår jag vad om 1000 dollar att jag kan bita mig själv i ögat", säger Farfar.

Revisorn överväger en kort stund innan han, med ett roat leende säger: "Taget!" varefter Farfar tar ut sitt porslinsöga och biter i det.

Revisorn tappar hakan och Farfar fortsätter: "Nu satsar jag 2000 dollar på att jag även kan bita mitt andra öga!"

Revisorn ser ju att gubben inte är blind så han antar även detta vad, varvid Farfar tar ut sina löständer och nafsar med dem på sitt friska öga.

 

Revisorn inser nu att han ligger 3000 dollar back med Farfars advokat som vittne.

'Dubbelt upp eller ingenting?" frågar Farfar och fortsätter "jag satsar 6000 dollar på att jag han pissa härifrån och rakt i din papperskorg utan att spilla en droppe på vägen!"

Efter två missar är revisorn förstås bekymrad, men Farfar är gammal och papperskorgen står åtta meter därifrån, på andra sidan av hans skrivbord. Det fixar gubben aldrig, tänker han, och antar vadet.

Farfar öppnar gylfen och hans svaga stråle når inte längre än till revisorns skrivbord, där alla papper och andra artiklar blir obehagligt våta. Men revisorn blir stormande glad - han vinner ju de 6000 tusen dollar valet handlade om.

Men Farfars advokat döljer huvudet i händerna och suckar djupt och missnöjt.

"Hur är det med dig", frågar revisorn, "är allting okey?"

 

"Knappast", svarar advokaten. "När gubben berättade att ni kallat in honom för revision idag slog han vad med mig för 25 000 dollar att han skulle kunna pissa ner hela ditt skrivbord och att du skulle bli stormande nöjd..."



Övriga genrer av © anakreon VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-12 18:08

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Det bästa garvet på länge - tack!
2009-02-12

  stenhur VIP
En bra historia men jag har hört den med ett annat slut.Vilket? Kostar 1000 spänn!
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP