Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hoppas att den här gåtan ger litet utmaning


Gåta - led (nu med svaret)

ledtråd

med kraft upplyst mästare


I söder gränsar landet mot Spanien och Andorra, åt öster mot Italien, Monaco och Schweiz, och åt nordost mot Tyskland, Luxemburg och Belgien, men det är inte själva landet som är svaret, utan någonting i det landet, vilket befinner sig i en av landets alla centrum

så var den kanske för långsökt ändå
en led kan vara en stig, en väg, en gata
i detta fall något så centralt som

Champs Elysses

viss belysning kan skådas där
en mästare är ju en champ'ion

jag tyckte iallafall det var litet roligt
att på svenska låter det som
champs el lyses






Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-21 20:29



Bookmark and Share


  Cris
Aha.. inte en tråd som leder då.

Nånting i Frankrike.. uff..
eiffeltornet.. ?

jag är kass på gåtor. Men de är kul.
2009-03-21

  Cris
koppar?
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP