Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Milano




Den tvåögda kvinnan dansar i mitt innersta
hennes tvätt hänger på linor
kors och tvärs över en gata i mitten av Milano

ibland strövar jag omkring på dessa gator
i minnet i försöken att återuppliva svunna tider
dofterna
människorna
skaror av barn och enstaka hemlösa hundar
vilka strök omkring
i jakt på mat och uppmärksamhet

musiken och barnaskrik
sångerna
stoltheten och trasigheten

som spolas bort av regnets smatter
mot gatsten och tak

som spolas bort av forsande vatten
i rännstenar

som spolas bort av ensammas gråt
i en farstu
en vänthall på tåget




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-06 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP