Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad till av en joakim


Något litet om frågvishet







jag har hört en korkat förmulerad sanning
i omsorgens och kärlekens tecken

'det finns inga dumma frågor'

ordspråk och liknande sanningar
är ju bara sanna med modifikation

jag tycker inte det är fel att fråga
jag frågar ofta
även om det så bara skall leda till
att jag piskar mig själv att på egen hand
sedan söka svaret

frågvishet kan tolkas som vishet
som dyker upp som gubben ur lådan
när man fått ställa frågan, oavsett vem
som sedan visar sig sitta inne med svaret




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2009-04-23 11:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som du kanske ser av bilden är den tagen nära Karlstad bibliotek, det är höst och något dussin år kan ha förflutit sedan den dagen i sena augusti.
2021-05-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP