Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har en vän som alltid är så stressad, jag förstår henne, men önskar hon kunde se sina möjligheter också.


Små små ljus av guldkorn

Tiden är inte jämn, den är formbar. Jag formar min tid i mina händer, planerar och stöper små ljus av guldkorn som jag bär på mina axlar. Ett arbete tar ungefär så lång tid att utföra som man låter det ta. Om man har en rimlig planering går mycket att förutspå, inte allt, det ska gudarna veta - men mycket.
Din kalender vill inte sammarbeta, säger du.
Men jag säger dig - har du frågat vad den behöver? Har du hållt den i handen?
Springer du uppför i en nedåtgående rulltrappa?
Trycker du på stoppknappen i hissen våningen innan du är där?

Tiden är din, det enda du vet att du har.
Använd den.










Övriga genrer av Tea Alex
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-30 12:04



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart och så kloka ord
2009-05-01

  CRAIDLARN
Underbar avslutning på denna fina dikt!
2009-04-30

  Larz Gustafsson VIP
Primärt handlar det om hur vi prioriterar.
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex