Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarmalva/hagepoppelrose

Sommarmalva kallas för hagepoppelrose på norska, men jag har inget med dem att göra mer. En gång var jag en av dem, bar deras namn och tog tupplurar i soffan på altanen - men nu är jag ett minne blott. En son vars fru lämnade familjen och inga barn föddes där. Namnet fick jag ge tillbaka. "Tack för lånet" och tillbaka fick jag heta, det namn min syster bar. Jag delar efternamn med en syster jag inte kan träffa, inte kan prata med, inte dela sorger och tårar och skratt med. Mina levande har jag lämnat, och mina döda orkar jag inte med. Kvar blir det tomrummet ofödda barn för med sig. En dröm som inte blev, förhoppningar som ligger i träda.
Kärlek när man minst anar det.




Övriga genrer av Tea Alex
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-22 13:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I Norge har de skojiga benämningar på saker och ting.
@ heter t ex "kröll-alfa".

Garvade så att jag nästan ramlade ut ur en bil en gång i Oslo 1999 när jag fick veta detta.

Mindre komiskt är ju detta med de familjeförhållanden du redogör för. Beklagar detta.
2009-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex