Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålder

Bekanta ljud tvingar trötta fötter mot trägolv,
klockans ringning väcker en ilande gäspning längst med krokig ryggrad.

Samma rutin...

Två steg höger sju fram
hårda händer trycker ned dörrhandtag efter dörrhandtag

Persiener vinklas...

Den svagt upplysta gatan nedanför trampas av fötter med en destination, ett mål.

I lägenhetens dunkla dis växer en längtan, kanske lite av en rastlöshet
händer tillhörande en arbetare vill bryta dessa galler.

Fårorna i ansiktet har etsat sig djupare,
rösten som nu frambådas ur dennes hals är ej densamma.

Kroppen är trött men själen vill ut, skriker efter luft och drömmar
ska skalet hålla dig kvar i den kvava omgivningen, i detta förtidsfängelse.
Allt kommer till ett slut kanske är din tid förbi...

Du trånar, denna syn av stressade steg,
ja de som nöter asfalt inte trägolv.


Rycker till...klick.

Nu stiger puls, ett leende kan nu börja urskilljas ur ditt härjade anlete.
Den dörr som kännt dina ivriga händer mot sin hårda yta står till sist öppen.


Tvivel....


Är det verkligen din tur? Så flyger tankarna mellan rädsla och förväntan

Du tar klivet.











Övriga genrer av Sliten
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-25 09:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sliten
Sliten