Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns något vackert i enkla sysslor.


Grönsåpa

Det blir alltid värre framåt natten, var det någon som sjöng. När jag städade blandades orden med såpa och varmt vatten. Kring mina fingrar flöt den smuts jag så länge stampat på och jag tänkte att jag är fri - fri - som är frisk och kan städa själv. Fri, fri - som bara ansvarar för mig själv och fri - fri - som ändå väljer att ta ansvar för andra.
För sin lycka ansvarar man själv, ja visst - men nog är det fint att göra skillnad i andras liv. Sann kärlek kräver inga uppoffringar, sann vänskap tär inte - den när. Sann livsglädje finner jag när jag pysslar, torkar, bäddar, nynnar - och om grönsåpan tar slut finns det mer i affären.




Övriga genrer av Tea Alex
Läst 169 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-04 18:00



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härligt
2009-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Det var Björn Skifs. Och han kom av sig i samband med att han sjöng den inför miljoner eurovisionstittare över hela Europa med omnejd, men lyckades tydligen improvisera så att ingen noterade fadäsen.

Gummes?

Frihet är det bästa ting...
2009-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex