Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken

I oändlighetens namn väntade jag länge på en förändring, jag hade lovat och kysst hans underarmar i flera evigheter den dagen jag strök honom över håret och tänkte "jag måste lämna dig". Kärleken fanns kvar, men den förändrades och förtvinade och blev en börda - inte en tillgång. Men kärlek är alltid kärlek, och vägen till ytterdörren var kantad av minor och taggtråd. Runt mina anklar fastnade resterna av alla ord vi förlorat, och alla våra ofödda barn grät i klädkammaren och bad om att få bli födda. Mamma var ett ord jag inte tog i min mun för nu var tiden då jag fick bestämma över liv och död och jag valde att trotsa vårt äktenskap och svika både honom och alla de små barnen i garderoben. Jag behövde honom, mitt i mitt svek och han såg min längtan efter beröring och höll om mig. Mitt i min gråt förstod han vad jag gjorde, vad jag gjort och vad jag skulle göra.

Jag fick behålla de turkosa tallrikarna och han tog lampan, den efter farfadern och jag bytte bort hans namn och blev "fröken" igen.

Fröken Lindylove, med hela världen vid sina fötter.




Övriga genrer av Tea Alex
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-06 15:15



Bookmark and Share


  beam72
så väldigt berörande känner igen detta så väl
väldigt bra skrivet
2009-06-07

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Du är otrolig på att fånga stämningar i dina texter
2009-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Lindylove låter bra.
The world is your oyster.
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex