Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag måste f-n i h-e ha kaffe"

"Jag måste f-n i h-e ha kaffe" hörde jag en man skrika i väntrummet,
samtidigt som han slog på automaten, som vägrade honom detta.
Han hade nyss anlänt till akut-mottagningen, med ett blodigt sår
i huvudet. "Det är en j-l som har slagit mig med ett baseball-trä"
förkunnade han högljutt för alla i väntrummet, vare sig de var
intresserade eller ej.

Jag satt i ett rum intill. Jag kände igen mannen, vi hade gått i
parallella klasser under hela grundskoletiden.
Mindes honom speciellt från mellanstadietiden. När andra
killar var retsamma och odrägliga, kom han med vänliga ord.
På högstadiet tog alkohol och hasch alltmer av hans tid.
Hörde senare berättas att han utsatts för en misshandel, som
nästan kostade hans liv. Han fick bestående hjärnskador.

Nu korsades våra vägar på detta sätt.
För en del en gapig missbrukare.
Men en gång var det en gullig pojke med sneda tänder
och hemmaklippt hår.




Övriga genrer av Maria Malm
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-06 11:35



Bookmark and Share


  erkki
Livsöden är intressanta. Alltid? Nja, om det kommer sådan tragik in i bilden är det det som tar överhanden. Det "intressanta" känns då väl kliniskt.
Tänkvärt skrivet!
2009-09-05

  Betlehemsstjärnan VIP
Alla människor som små oskyldiga barn en gång i tiden...Starka tankar som går runt i mitt huvud/B
2009-09-04

    Bodil Sandberg
Stackars karl slagen i skallen!!! och inget kaffe..säkerligen
mådde han pyton..- så fint av dig att se hans andra jag..som säkert också fortfarande finns inom..den gulliga pojken med sneda tänderna
2009-08-07

  anits VIP
Ja det är vemodigt och tragiskt
hur livet blir för någon
2009-08-07

  Blåbäret
livet drabbar oss alla...och tragiken finns där för endel
tittade nyligen på klassfotot från när jag gick i lekis (ja, jag vet, det var länge sedan), och killen som strålar som största solen är den som har tagit livet av sig...man undrar ibland...
2009-08-06

    eva m h
Tragiskt
2009-08-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja livet kan
göra en till
en annan...
I sorg tar
man sig
för pannan..
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm