Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade egentligen tänkt skriva ett brandtal om min idé against nedskräpningen i vårt samhälle, men så fick det här komma före


Något litet om mat





För att förbereda mat kan man göra mycket
man kan begagna sig av sin frys

själv brukar jag skära en hel massa lök och frysa in i portionspåsar för att bara kunna ta fram vid tillfälle och ha i maten
jag uppskattar särskilt mye att inte behöva stå och skära lök jämt och ständigt och få tårar i ögonen det räcker med att ha den den enda dagen i veckan eller månaden man väljer att skära upp löken
det här gör dessutom att löken inte ligger och ruttnar i kylskåpet
den där stickiga stärkelsen som får tårarna att rinna försvinner när man fryser in småskuren lök och det går fortare att steka den också

idag har jag provat en annan sak
jag vet ju att om jag skär upp äpplen och lägger dem i kylskåpet i en pyts tillsammans med socker och kanel så saftar det sig och blir en pöl av sockret under de skurna äpplen

nu tänkte jag
varför inte göra som med löken?
Sagt och gjort
jag finskar äpplen och lade i en fryspåse
sedan rörde jag ihop socker och kanel
i ett glas som jag brukar göra
när jag skall göra paj
så hällde jag blandningen i påsen
med äpplen och ruskadde om ordentligt
så det blandade sig väl
varpå jag knöt påsen så det blev
så litet luft i den som möjligt och lade den i frysen
nu är jag nyfiken på hur det skall bli
när jag tar ut och öppnar påsen
skall stärkelsen ha försvunnit
precis som med löken eller skall den vara kvar?
Och hur skall det vara med sockret
kommer det att ha saftat sig
sådär dom det gör i kylskåpet?

Svaret kommer jag förstås
att skriva in här om några dagar.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-06 13:26



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Mustiga ord från kockens kök
jag säger också tvi vale å skale ..lök

ska bli intressant å höre
hur det gick med di äppelröre***
2009-08-06

  Nova-Liv
jag tror att dom inte kommer att safta sig i frysen, däremot kommer dom bli mosiga när vätskan tinar som tidigare var i äpplet. sockret kommer nog inte att lösa upp sig då det blir kallt och det vill behålla sin fasta form.

så där var min vetenskapliga anlys serverad på ett fat :)
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP