Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Presentation

     

 

PRESENTATION:


Hej!
Välkommen till min sida här på poeter. Jag heter Sven-Erik Forslin och har skrivit här sedan någon gång vid 2010 under två olika alias: ”same” och ”lärjunge”. Detta att skriva under alias var för att utan värderingar och förutfattade meningar möta min läsares spontana reaktioner, och för att förhoppningsvis bli läst förutsättningslöst och även för att intresserat läsa andra diktares poem och därav troligen lära ett och annat, med tanke på den stora variationen här och stundom den poetiska höjden.
Bästa skribenter och poeter:
Tack alla för inspiration och berikande år!


Kort om mitt liv:
Jag föddes och rotfästes i väglöst vildmark i norra Hälsingland på ett urgammalt svedjetorp, med en fantastisk familjsammanehållning och värme som jag prisat och berättat om i mina böcker. Torpet låg på en bergsida med mångmilavid utsikt över blånande berg och djupa gröna dalar. Blåblixtrande liten tjärn log emot oss på bara en kilometers avstånd. Under min barn- och ungdomstid var alla bäckar, tjärnar och sjöar vimlade av fisk, ängarna strålade av skyar med doftande blommor och humlor och bins brummade. Fjärilar i världens alla färger vaggade och dansade och svärmar av fåglar höll konsert och luften var glasklar och full av brunst. Kort sagt jag förärades födsel och uppväxt i närmast, sett med dagens ögon, ett osannolikt paradis.
 - Men jag är sann!
Detta var min uppväxt, och jag rasar förtvivlat över den sk utvecklingen som skett under dessa korta 80 år av min tid här på jorden, varför jag i större skala distribuerat boken Hövding Seattles tal med mina tankar kring hans tal.
Böckerna såldes bl.a via barn och skolor, idrottsföreningar och bokhandlare för att sprida vårt NU – som Indianhövdingen gestaltade år 1854 – som om han hade sett i en glasklar kristallkula. (Boken: Hövding Seattles tal  har hittills sålts i drygt 33 000 ex.) 


Talet var en larmklocka år 1854 som NU klämtar allt hårdare. 
Mina vänner - vi har en jord att rädda, barn att värna, liv att skydda, kort sagt: vi har alla och envar en viktig uppgift framför oss. OM! Vi vill överleva?
- därför kastar jag slöjan - då jag gärna vill sprida mina böcker. :-) och vara med att bidra till att rädda Moder Jord. Om vi inte lyssnar på experterna, så kanske vi lyssnar på en gammal indian. En Vilde.

Strof ur talet:
"Vad som händer jorden under våra fötter händer också med människan.. Människan vävde inte Livets väv, hon är endast en tråd av den. Vad hon än gör åt den väven gör hon också åt sig själv." 


Bokomslag av Margot Öjemark Wiik - framställt i keramik av Hövding Seattles tal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokomslag Hövding Seattles tal av Margot Öjemark Wiik - framställt i keramik.

 

Du kommer att kunna läsa om mina böcker, totalt 10 olika titlar, här efter hand där jag ska presentera dessa. Några av dessa har jag kvar i mitt privata lager, om någon önskar beställa och läsa mer. Säljes privat till snällt pris.

 

 

 Sven-Erik Forslin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sven-Erik Forslin - Foto & Text av DominiQue NVC Costa -

 

Jag började min karriär:
- vid 3 års ålder som ”vedlårsfyllnadsansvarstagare”
- vid 12 år: timmer- och massavedshuggare samt tjuvskytt tjyvskytt
- vid 17 års ålder smörgåsnisse på Statt i Glada Hudik
samt kypare på Berns Salonger i Stockholm samt sjöman
- vid 20 rekryt och flottist
- vid 21 hårt tränad i boxning,
- senare byggjobbare, lastbilschaufför, säljare, säljledare, försäljningschef, platschef, egen företagare
- och så ”mångmiljonär” vid 55 års ålder.

Men hur skulle jag, rotfäst i ett paradis och självhushåll svara ett kommande barnbarn, som alltid måste leva inomhus, på barnets fråga:
- Vad gjorde du, morfar, för att hjälpa oss?
Otänkbart skulle vara att slänga upp en stinn bankbok på bordet och svara:
- Jag samlade pengar!”
Vid 60 års ålders sålde jag då företagen och inriktade mig på välgörenhet. Är nu Poet och ruinerad, men skriver sedan
26 år oförtrutet ”natt & dag” för att larma och efter förmåga ”väcka” sovande inför hotet mot vår värld och livet självt pga. vår dödliga livsstil.

UTGIVNA
BÖCKER
Diktsamlingar:

  • 1991 - Hövding Seattles tal.

  • 1992 – Milda makter *

  • 2005 – i-

  • 2007 - Nynn Ande

  • (årtal kommer) - Än jag då?

  • (årtal kommer) - Offer

  • (årtal kommer) - Predikan av ordlös apostelROMAN-TRIOLOGI

  • 2000 - KASKRAN

  • 2006 – KASKRAN II – Gudsfolket

  • 2015 – KAKRAN III – Savolax barn


(den fjärde håller på att födas och ta form)

Sven-Erik Forslin - Kanske kan vi rädda Moder Jord?
Kanske kan vi rädda vår jord?

Sagt om ”Milda makter”
”Forslin var en överströmmande inspirerad folklig efterföljare till Dan Andersson och Ferlin som han framträdde i sin första bok. Nu är han mera en manisk ordrik men i lagom portion hörvärd efterföljare till Walt Whitman, den fria folkliga versens klassiker.”
Lars Bäckström, Uppsala Nya Tidning