Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag som aldrig lekt prinsessa

överallt står de
som längtar tillbaka
till en tid
när man var
prinsessa

ingenstans står jag
som aldrig
nånsin
ville vara
en prinsesssa

mer kungens son,
en krigare,
med spjut och svärd
båge och pil
pistol och skott

med långt lockigt hår
lurade jag dom flesta
"se på den vackra flickan"
nej för tusan
se inte på mig

se inte mitt mörka prinsesshår
se skit under naglarna
ett stort hål på jeansen
kepsen på huvvet
pappa var hjälten

sen togs drömmen
ifrån mig
mensen kom
det slog mig
jag var kvinna, för alltid

men jag som aldrig lekt prinsessa?




Fri vers av imnotfinished
Läst 416 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-15 00:13



Bookmark and Share


    imnotfinished
Miljas vilja:

Det är lustigt, hur man kan dölja något för sig själv hela sitt liv, men ändå kokar känslorna över när man skriver. Utan att man riktigt visste det själv, berättar orden på pappret saker om ens inre som ligger långt, långt undangömt.

Den här dikten var det allra första steget jag tog för att erkänna för mig själv att jag är född transsexuell... så svaret får bli kung. :)
2011-03-23

  miljas
Hur gick det sen? Drottning eller kung?

(Texten slår mig i magen, fantastisk..)
2011-03-10

  Ninija
Mycket bra. Gillar mycket!
2010-07-16

    ToBi
Like it 2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

imnotfinished