Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Innan jag visste ordet av det, så stod du där. Och jag är glad att du fångade mig.


Plötsligt

Lördagnatt
Mitt i vimlet står jag
Skrattar utåt, gråter inombords
Jag har en man där hemma
En man som inte behandlar mig väl
Just ikväll är jag en hora säger han
En jävla fitta, slampa
För att just ikväll är jag ute med vännerna

Jag går förbi dig
Ser dig inte, för min glaskupa är stängd
Jag står beredd i försvarsställning
Gråten får inte komma ut
Inte såhär, inte nu
Inte ikväll

Din vän hämtar mig vid baren
Din blyghet hindrar dig från att själv gå fram
Sakta närmar jag mig
Du ler, säkert full
Men dina ögon ser närvarande på mig
"Hej"

Jag sätter mig vid vännerna
De undrar varför jag dröjt med deras drycker
Jag säger ingenting
Men inombords skrattar jag nu
Istället för att bli ett kvart i tre-ragg
har nu en främling mitt mobilnummer
Och han nöjer sig med det för kvällen

Om två veckor ringer han
Han kommer att vara allt jag någonsin vågat hoppas på
Och han kommer att vara äkta
Ren, rak, ärlig
Mitt liv kommer att förändras drastiskt
till det bättre

Men det vet jag inte just nu, här där jag sitter på min barstol
Fnissandes för mig själv




Fri vers av Sorgsenheten
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-17 18:10



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
underbar skildring................man var med.....bra bra
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Sorgsenheten
Sorgsenheten